Bamboe, het meest waardevolle en lekkere gras ter wereld. …

Bamboe een smaakvolle thee om van te genieten

 Bamboe is een sterke en sierlijke plant die thuishoort bij de familie van de grassen en groeit in tropische en subtropische gebieden in Azië.
De halmen van de Bamboe rijken bijna tot de hemel, deze Bamboe halmen kunnen een hoogte bereiken van 50 meter. De ingewikkelde productie van Bamboethee maakt haar bijzonder duur en waardevol. Er worden uitsluitend jonge en frisse bladeren van de Bamboeplant gebruikt. De pluk/ oogst beperkt zich tot 5-6 weken per jaar. De jonge Bamboeloten kunnen alleen maar met de hand worden geoogst.
Het voordeel van de Bamboebladeren is dat ze alleen gedroogd worden en niet gefermenteerd. Hierdoor gaan de waardevolle vitamines zoals Vitamine C, E, Kalium en ijzer niet verloren. Bamboe is rijk aan vruchtsuiker waardoor de gezette thee een wat zoetere smaak heeft. Voor de liefhebbers van cafeïnevrij thee is thee met Bamboe een aanrader. Want deze thee is cafeïnevrij.

Hoe zet je nu een goede kop Bamboe thee:

Per persoon 1 gr Bamboeblad in een theepot en overgieten met 100 C-water. Al naar gelang de smaaksterkte tussen de 15 sec. en 3 minuten laten trekken. De Bamboebladeren kunnen 1 tot 2 keer overgoten worden. Bamboethee wordt licht afgekoeld gedronken om het aroma het meest tot zijn recht te laten komen. Van thee met Bamboe zet je ook een smaakvolle ice tea. Een heerlijke dorstlesser voor de warme zomerdagen.


O-lijf heeft verschillende smaakvolle Bamboe melanges. Met regelmaat zijn wij op zoek naar smaakvolle losse theemelanges met Bamboe. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop of kom gezellig langs in onze winkel in Groede.

 O-Lijf.  Molenstraat 30 Groede  www.o-lijf.com

Reacties

Populaire posts