Bamboe thee

Bamboe is een sterke en sierlijke plant welke behoort tot de familie van de grassen en groeit met name in tropische en subtropische gebieden in Azië. De halmen van de Bamboe rijken bijna tot de hemel.

De ingewikkelde productie van Bamboethee maakt haar bijzonder duur en waardevol. Er worden uitsluitend jonge en frisse bladeren van de Bamboeplant gebruikt. De pluk/oogst beperkt zich tot 5-6 weken per jaar.

De jonge Bamboeloten kunnen alleen met de hand worden geoogst .Bamboebladeren worden alleen gedroogd en niet gefermenteerde.

Bamboe bevat veel Vitamine C, E, Kalium en IJzer is rijk aan vruchtsuiker en is daardoor bijzonder geschikt als dorstlesser. Bamboe thee is cafeïnevrij.

Bamboe thee is dus een hoogwaardige thee met een geurend fris groene kleur en een notig, vol aroma.

Bereiding:

Per persoon 1 gr Bamboeblad in een theepot en overgieten met 100 VC water, Al naar gelang de smaaksterkte tussen de 15 sec en 3 min. laten trekken. De Bamboebladeren kunnen 1 tot 2 keer overgoten worden. Bamboethee wordt licht afgekoeld gedronken om het aroma het meest tot zijn recht te laten komen. Ook als  koude drank geldt Bamboethee uitstekend als dorstlesser.
Voor meer informatie klik op onderstaande link.

http://www.o-lijf.com/c-1341126/bamboe-thee/ 

Reacties

Populaire posts