Het is weer "Peren tijd"

Het is weer Peren "tijd". Een leuk recept voor een peren sorbet. Maar O-Lijf heeft ook een overheerlijke Balsamico azijn met Williams Peer. Kom proeven in onze winkel en maak zo de heerlijkste salades.http://www.o-lijf.com/a-22657174/olijfolie-en-balsamico-azijn-van-de-tap/creme-balsamico-williams-peer

Theesorbet met peren

Ingredienten voor ¼ Liter

  • 6 eetlepels groene Sencha thee.
  • 7,5 dl water
  • Het sap van ½ citroen
  • 2 sappige peren.

Breng 7,5 dl water aan de kook, schenk het in een voorverwarmde pot (laat terug afkoelen tot 80C) en doe de losse Sencha thee erin. Laat de thee 7 minuten trekken en zeef de thee. Laat de suiker al roerend oplossen en roer er het citroensap door. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en pureer het vruchtvlees, maar bewaar een paar stukjes peer. Meng de peren met de thee. Giet de thee in een plastic kom en zet de kom in het vriesvak van de koelkast. Roer de thee om het kwartier even door zodat hij niet bevriest. Na 2 uur heeft de thee een korrelige structuur gekregen. Laat hem dan nog een uurtje staan. Neem de kom vervolgens uit het vriesvak, klop de sorbet nog eens goed op en verdeel deze over 4 gekoelde glazen. Ganeer elke sorbet met wat stukjes achtergehouden peer.

Reacties

Populaire posts