Alepzeep


Alepzeep

 
Alepzeep is de oudste zeepsoort dat nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt en dat kan gebruikt worden voor vele doeleinden. Het is volledig afbreekbaar en is een milieuvriendelijk alternatief voor veel synthetische zeepsoorten. Alep zeep kan gebruikt worden voor de verzorging van de  van de huid,  huidproblemen en  in het huishouden. 

Alepzeep is de eerste harde zeepsoort ooit gemaakt. Het is afkomstig van de stad Aleppo (Halab) in Syriƫ. Alepzeep wordt al 4000 jaar op dezelfde wijze gemaakt. De samenstelling is door de eeuwen heen niet veranderd: er wordt nog altijd enkel olijfolie, laurierbesolie, water, soda en zeezout gebruikt. De zeep wordt bereid in koperen ketels. Het zijn grote blokken zeep met een groene tot bruine kleur. . Pas na een rijpingsproces van 9 maanden in de volle zon is de zeep klaar voor gebruik. Vaak hebben ze enkel een papieren wikkel. De sterke geur is zeer typerend. De zeep is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

De Alepzeep is een goede zeep voor de persoonlijke verzorging. Alep laat een beschermende laag achter na het wassen. Het droogt de huid niet uit en helpt de huid herstellen. Het kan dagelijks gebruikt worden voor de handen, de rest van het lichaam en het haar (helpt goed tegen schilfertjes). Bij irritatie werkt het pijnstillend, kalmerend en genezend. Het kan gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of droge huid.   Alepzeep kan ook gebruikt worden  als tandpasta en tegen aften.  Doordat de Alepzeep goed ontsmet kan deze zeker gebruikt worden voor het ontsmetten van wondjes.

In het Huishouden

 Alepzeep kan gebruikt worden voor allerlei huishoudelijke doeleinden. Het is een milde zeep met een antibacteriĆ«le werking en is bovendien geschikt tegen schimmels. Het grote voordeel is dat je handen niet beschadigd raken en je bijgevolg ook geen handschoenen moet dragen. Ook is het niet irriterend bij het inademen in tegenstelling tot veel traditionele kuisproducten. Bovendien is het zeer milieuvriendelijk omdat het volledig afbreekbaar is. Klik op onderstaande link voor onze collectie alep zepen.
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/olijf/c-1602092/savon-d-alep/

Reacties

Populaire posts