Green Sunshine

We hebben weer een nieuwe voorjaarsthee op de plank staan. De Green Sunshine. Dit is een groene thee met een heerlijke Perzik-Mango smaak De samenstelling van deze thee is ook weer een hele goede keuze want het is samengesteld uit : Groene thee, Natuurlijke Aroma, Rode Johannesbessen, Zonnebloembloesem en Korenbloem. Laat de zon maar komen...
Alle soorten losse thee zowel gemelangeerd als gearomatiseerde bevatten geen geur en kleurstoffen. Natuurlijke Aroma's worden alleen gebruikt als de smaak niet genoeg is van de eigen thee. Het zijn natuurlijke eigen aroma's van de vrucht, kruiden of de plant. Het voordeel van de Natuurlijk eigen Aroma's is dat het verhitting kan verdragen.

Maar wat is nu Groene thee, vele verhalen gaan hierover en wil ik u zeker de voordelen van Groene thee eens vertellen.

De Kracht van Groene Thee,
Sommigen vinden het smerig, anderen kunnen er niet genoeg van krijgen. Groene thee is populair en bovendien ontzettend gezond. Deze pure drank zit boordevol antioxidanten en houdt ons lichaam sterk en mooi: alles heeft baat bij groene thee.

Het geheim van groene thee schuilt in de grote hoeveelheid antioxidanten. Dit zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen beschadigingen van buitenaf, zoals zonlicht en luchtvervuiling. Het mooie is dat groene thee ook vitamine C en E bevat. Nu de dagen weer een beetje langer worden en we straks weer van het voorjaarzonnetje gaan genieten is het verstandig om je huid tegen te veel Zonlicht te beschermen. Je kunt de huid beschermen door die in te smeren met een goede zonnebrandcrème, maar Groene thee beschermt het lichaam van binnenuit tegen UV-straling. Een kopje thee is dus een natuurlijke aanvulling om het lichaam van binnenuit te beschermen. Niet alleen de huid, ook het gebit heeft baat bij groene thee. In de thee zit fluoride en die houdt de tanden sterk. Bovendien helpt een warme drank de tanden beter schoon te spoelen dan een koude drank.

Een paar kilootjes kwijt:

Groene thee versnelt de stofwisseling en helpt bij het verbranden van vet. Het is geen wondermiddel waar je automatisch kilo`s van mee verliest, maar het past zeker in een dieet of sport programma waarbij je wat kilootjes wil verliezen.

Het is een misverstand te denken dat groene thee geen cafeïne bevat. Er zit wel veel minder cafeïne in dan in koffie of zwarte thee. En het verschil met cafeïne in koffie is dat groene thee je niet zo`n piek geeft. De cafeïne wordt langzamer afgegeven en de alertheid blijft langer voortduren. Als je gevoelig bent voor cafeïne, kun je beter geen groene thee drinken voor het slapen gaan.

Hoe wordt groene thee gezet:

Per kopje heeft men een theelepel thee nodig. Het gebruik van een Thee ei wordt afgeraden omdat de blaadjes zich dan niet genoeg kunnen ontvouwen en de smaak komt dan niet goed tot zijn recht. De Groene thee met heet water (60 tot 80 °C) overgieten (anders wordt de smaak bitter). Laat u groene thee niet langer dan 2-3 minuten trekken. Een andere methode: men overgiet de theeblaadjes met water van ca. 70 °C en giet het water dan weer direct af. Daarna nogmaals overgieten met heet water. De bittere stoffen zijn dan verdwenen en de thee krijgt een milder Aroma.

Reacties

Populaire posts