Argan creme


                                             Arganolie in de huidverzorging

Arganolie komt van vruchten die aan de Argan boom (Argania Spinosa) groeien. De vrucht bevat een harde noot waarin pitten zitten en uit deze pitten wordt de argan olie gewonnen. Het oogsten van de Argan olie wordt voornamelijk door vrouwen gedaan. Van begin juni tot September worden deze vruchten door de berbervrouwen verzameld. De opgeraapte vruchten worden per (muil) ezel naar het dorp gebracht waar ze worden uitgestald om te drogen. Met de hand worden deze noten geplet, dit is een zeer intensief en tijdrovend werk. Ze halen eerst de noot uit de vrucht, daarna wordt de harde buitenkant van de noot gekraakt en worden de pitten verzameld. Het kraken doen ze door met stenen op de noot te slaan. De pitten worden vervolgens geroosterd door ze mild te verhitten. Als de pitten zijn afgekoeld worden ze met de hand gemalen en met mild water wordt er zo een deegmix van gemaakt. Door dit deeg handmatig uit te persen wordt de Arganolie gewonnen. Per seizoen brengt een boom ongeveer 30 kilogram oogst op. Maar uiteindelijk wordt hiervan 0,7 liter gewonnen. Dit maakt de Argan olie ook tot een duurdere olie.

De Argan olie wordt gebruikt voor in de consumptie en huidverzorgingsproducten.

Arganolie als basis in huidverzorging’s producten

Arganolie heeft een prettige, natuurlijke geur en wordt direct door de huid opgenomen.

 De pure huidolie wordt ook gebruikt voor massages om de lichaamsvetten te helpen afbreken. De Arganolie is goed te mengen met etherische olie en andere basisoliĆ«n.

 Verschillende studies hebben aangetoond dat Arganolie de huid verstevigt en herstelt. Argan olie bevat een hoog vitamine E wat zorgt voor een mooie, gezonde huid en tevens de veroudering tegen gaat.

Het beschermt de huid tijdens extreme weersomstandigheden.

 Arganolie heeft schimmeldodende, bacterie dodende eigenschappen. Deze olie gaat littekenvorming tegen, werkt verzachtend en ontspannend bij Psoriasis, eczeem, acne en andere ontstekingen. Arganolie bevordert de wondgenezing en is zeer werkzaam bij brand- en schaafwonden.

In al onze huidproducten op basis van argan zit deze arganolie verwerkt. Deze pure creme heeft dezelfde eigenschappen als de arganolie. Voor het zien van onze producten klik hier

Reacties

Populaire posts