Wat is het toch fijn om te lezen dat groene thee gezond is. Zo hebben weer een mooi onderzoek gevonden dat geschreven is door Jack Boekhorst. Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

woensdag, 21 maart, 2012 08:46 Geschreven door Jack Boekhorst
Halve Kop Groene Thee Per Dag Verlaagt Je Bloeddruk
Miljoenen mensen wereldwijd hebben last van hoge bloeddruk of hypertensie. Onderzoek laat zien dat het drinken van thee je bloeddruk kan verlagen slechts een  halve kop groene thee per dag kan kan het risico op hoge bloeddruk met bijna 50% verlagen.
Onderzoek Groene Thee
In een onderzoek gedaan onder 1507 Chinese mannen en vrouwen werd gekeken naar de effecten van dagelijks groene thee drinken. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de groep mensen die dagelijks een kop groene thee drinken bijna 50% minder risico lopen op hoge bloeddruk. In het onderzoek dronken de meeste mensen groene thee.
Flavonoïden in tee
Groene thee zit vol met antioxidanten en deze zijn erg belangrijk om je hart te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarbij zijn antioxidanten ook extreem belangrijk om je bloedvaten te beschermen tegen oxidatie Een effect dat optreedt bij te hoge cholesterol waarden in het bloed. Deze antioxidantanten oftewel flavonoïden zijn tevens te vinden in zwarte thee omdat het van dezelfde plant afkomstig is. Echter, uit een ander onderzoek komt naar voren dat zwarte thee ‘’slechts’’ maar je bloeddruk met 2 tot 3 punten kan verlagen .Dit lijkt weliswaar niet veel, maar zelfs een kleine daling van je bloeddruk kan het risico op hart en bloedvaten  aanzienlijk verlagen.
Halve kop of meer
Mensen die meer dan een halve kop groene thee per dag drinken tot wel 2 koppen per dag hebben een veel lagere kans op het krijgen van hoge bloeddruk. Het risico kan zelfs verminderd worden met wel 65% bij veel gebruik! Mensen met al hoge bloeddruk zullen tevens een daling van de bloeddruk kunnen verwachten .Echter, wees wel voorzichtig met te veel groene thee drinken per dag vanwege de cafeïne. Hierdoor kun je last krijgen van nervositeit, slapeloosheid etc.
Cafeïne en thee
Het is bekend dat in zowel groene als zwarte thee cafeïne verborgen zit. Aanvankelijk werd gedacht dat cafeïne een rol heeft in een verhoging van de bloeddruk. Echter, deze verhoging is slechts tijdelijk en bij groene thee is de hoeveelheid velen malen minder dan bij bijvoorbeeld koffie.
Extra gezondheidsvoordelen
De gezondheidsvoordelen van groene thee is al vierduizend jaar geleden ontdekt en sindsdien wordt het wereldwijd gedronken. Groene thee kun je het beste zien als een sterke anti virale drank vol met belangrijke antioxidanten.
Sterker nog, de antioxidanten (catechine) in groene thee zijn zelfs 100 keer krachtiger dan vitamine C! Dat is direct één van de redenen waarom veel gezondheidscoaches groene thee zo aanbevelen
·         De antioxidanten die de bloeddruk verlagen vermindert ook het risico op kanker!
·         Hart- en vaatziekten. Groene thee verlaagt het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten.
·         Groene thee gaat het verouderingsproces tegen doordat het vrije radicalen in het lichaam tegen gaan.
·         Afvallen. Het is bekend dat groene thee kan helpen bij het afvallen doordat er extra calorieën  verbrand worden, geen vervelende bijkomstigheid.
·         Regelmatig groene thee drinken kan helpen bij reumatische aandoeningen  zoals artritis. Dit komt omdat er bestandsdelen inzitten die een artritis aanval verminderen.
·         Cholesterol verlagend. Naast de goede effecten op de bloeddruk helpt groene thee ook tegen te hoge cholesterol. Met name gaat het de oxidatie in de aderen tegen!
·         Immuunsysteem verhogend. Groene thee helpt je immuunsysteem ook om sterk en fit te blijven. De antioxidanten hebben invloed op je immuunsysteem! Vandaar dat groene thee ook goed helpt bij de griep!
Als je last hebt van hoge bloeddruk is het extra belangrijk om elke dag tenminste een halve kop groene thee te drinken. De antioxidanten zul je nodig hebben en hebben ook nog invloed op je bloedvaten!

Reacties

Populaire posts