Olijfolie en Balsamico Azijn

Tomaten-uiensoep.

voor dit recept heeft u nodig:
3 uien, geplet.
500 gr tomaten
7 el olijfolie ( Umbrië)
1 knoflookteen,fijngehakt,
1 el Bloem
1 liter vlees- of kippenbouillon,
2 eierdooiers
zout en versgemalen peper
1 focaccia of bruin brood
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
15 g verse basilicumblaadjes, in stukken,
100 g geraspte  gruyère 
  • Snijd 1 ui in dunne ringen en snipper de andere. Snijd de tomaten in stukken
  • Verhit 3 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui ringen zachtjes goudgeel. Schep ze op een bord. Fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes in dezelfde olijfolie. Roer de bloem en tomaten erdoor, en bak alles nog 2 - 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de grill voor. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad, gebonden geheel. Roer in een kom de eierdooiers los met 2-3 eetlepels hete soep en voeg het mengsel aan de soep toe. Verwarm de soep al roerend heel zachtjes (niet meer laten koken). Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd 8 lange, dunne sneetjes van het brood. Meng de resterende olijfolie met de Provençaalse kruiden en verdeel dit mengsel over het brood. Leg de sneetjes ca. 4 minuten onder de gril. Schep de soep in vier wijde kommen en leg de sneetjes brood op de rand. Garneer de soep met basilicum en ui ringen  en strooi de kaas erover. 
Dit heerlijke recept komt uit het leuke kookboekje het fijne van Olijfolie, een mooi receptenboek met de uitleg over de Olijfolie en heerlijke recepten waaronder 5 recepten van topchefs.  
De Olijfolie uit Umbrië heeft een pikante bite en geeft deze tomatensoep wat extra smaak. 






Reacties

Populaire posts