Gerookt paprikapoeder uit Spanje


La Chinata

Gerookt Paprikapoeder uit Spanje 



Een klein familie bedrijf La Chinata maakt al sinds 1975 gerookt paprika poeder. Intussen wordt het gerookte paprikapoeder van La Chinata wereldwijd erkent om zijn sublieme kwaliteit. Rijpe paprika' s en pepers worden gedurende 15 dagen gedroogd boven een smeulend vuur van eikenhout. En zo ontstaat het heerlijke rookaroma.
Traditioneel is het afkomstig uit de noord Spaanse regio La Vera, alleen paprikapoeder uit deze regio mag de naam ' Pimenton de la Vera' dragen,zo ook deze variant van La Chinata. 
Niet alleen in de winkel en webwinkel van O-lijf, heeft de klant deze smaakvolle paprikapoeder ontdekt! Maar ook ik ben favoriet! Of het nu om de hot-, semi-zoet of zoet gaat, het is een smaakmaker in vele gerechten. 




GEROOKT PAPRIKAPOEDER, ZOET


Zoet gerookt paprikapoeder heeft een intense, ingetogen smaak. Het is ideaal voor vlees, vis, soepen of rijstgerechten. Maar ook voor het zelf maken van milde curry’s is deze erg geschikt.

SEMI-ZOET GEROOKT PAPRIKAPOEDER

Dit semi-zoet gerookte paprikapoeder heeft een zachte, kruidige touch. Hij is ideaal om te gebruiken in paella, sauzen of marinade’s. Ook bij kip is dit een perfecte smaakmaker. Het geeft een aangename smaak aan al uw gerechten. 

PITTIG GEROOKT PAPRIKAPOEDER

Dit gerookte paprikapoeder is lekker pittig. Het is perfect om je gerechten een lekkere kick te geven. Zeker als je van exotische gerechten houdt is dit een musthave. Eigenlijk vinden wij dat dit potje in geen enkel keukenkastje mag ontbreken. Zeer geschikt voor het maken van paella en pittige curry’s. 
Spaans gerookte paprikapoeder


Smaakvolle tips VOOR PIMENTON (PAPRIKAPOEDER)

  • Mix de zoete pimenton met komijn en zeezout en marineer er blokjes varkens- of lamsvlees mee. Spies de stukjes aan een prikker, met eventueel wat paprika of grove stukken ui, en grill de spiesen in de grillpan of op bbq. Serveer de spiesjes met romig dikke aioli.
  • Blancheer maïskolven, smeer ze in met honing en milde pimenton en grill ze daarna op de bbq of in een grillpan. Serveer met een klontje zoute boter.
  • Voor een makkelijke chili con carne mengt u knoflook, ui en San Marzano tomaten, met uw gehakt, spekblokjes, pittige pimenton en bruine bonen. (Ook lekker in een taco of tortilla.)
  • Voor een leuk bijgerecht blancheert u even kort wat wortels en serveert u deze met wat feta, grassige olijfolie (bijv. Sicilië of Roma) en milde pimenton.
  • Maak een droge kruiden rub door het mengen van pimenton, knoflookzout, rietsuiker en komijn. Smeer hier mee bijvoorbeeld spare-ribs, pulled pork of een ander lekker stukje vlees in. Laat zo lang mogelijk intrekken voordat u het vlees gaat bakken of grillen.
Pimenton is onmisbaar in de Spaanse keuken. Het geeft gerechten net iets meer pit dan gewoon paprikapoeder met zijn typische rooksmaak en is onmisbaar in de paella.

Ik kan mij voorstellen dat je na het lezen nu zin krijgt om ook met deze overheerlijke paprikapoeder aan de slag te gaan. Je hoeft er niet voor op zoek, je kan deze Spaanse paprikapoeder online bestellen bij O-lijf


Reacties

Populaire posts