Himalaya zout.

Geeft u ook zo graag uw maaltijden een extra bite. Maar het liefste wel als het de gezondheid niet schaad. Het zout uit de Himalaya is een goed alternatief voor het keukenzout. Maar het Himalaya zout kan ook gebruikt worden voor uitwendig gebruik. In veel welness praktijken wordt het gebruikt voor huidpakkingen en in baden. Maar wat is nou Himalaya zout, hoe kunt u het gebruiken. In onderstaand stukje kan je kunnen lezen hoe het is ontstaan en waarom het zo gezond is in de keuken. Maar let wel op het blijft zout, dus niet in overvloed gebruiken.

                                                           Himalaya zout
Zo'n 250.000.000 geleden was er zee in het gebied waar wij nu het hoogste gebergte ter wereld vinden: de Himalaya. Ingesloten in het gesteente van dit gebergte, en dus perfect beschermd tegen invloeden van buitenaf, is het zout uit deze oerzee tot aan de dag van vandaag in zijn oorspronkelijke samenstelling bewaard gebleven. Himalayazout komt uit het gebied zuidwestelijk van de Himalaya en is van oudsher bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Diep in het binnenste van de Himalaya werd het oerwater omgevormd tot zoutkristal. Door bewegingen van de aardkorst zijn deze zoutafzettingen ooit ingesloten geraakt. Onder de grote druk van de bovenliggende aardlagen werd het zout vloeibaar. In vloeibare vorm kon het zout zich door de aardlagen bewegen naar plaatsen waar de druk van bovenaf gering was. Onder invloed van afnemende temperatuur en langzame drukvermindering herkristalliseerde het zout daarbij in perfecte geometrische structuren. Himalayazout is dus afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
De kleurverschillen zijn natuurlijk bepaald door geringe verschillen in het ijzergehalte. Iets meer ijzer betekent een meer naar rood neigende kleur. Himalayazout wordt op traditionele en ambachtelijke wijze gewonnen. Met de hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd.
 

Waarom Himalayazout?
Himalayazout is opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal. In zulke kleine deeltjes (colloidaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld. De effecten op het lichaam zijn dat het afweersysteem wordt versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt en het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Himalayazout is onbeperkt houdbaar, zout trekt van nature vocht aan bewaar het op een droge plaats.

                                   
Ben je benieuwd wat gezond is of juist niet neem dan eens een kijkje op de facebook pagina van Naturel living.  
https://www.facebook.com/pages/natural-living-forum/65950834522

Reacties

Populaire posts