Confiture uit de Provence                                      Confiture extra met rietsuiker

Onder de naam "Les Merveilles" is een assortiment confiture ontwikkeld op basis van fruit uit Frankrijk. Extra staat voor de grote hoeveelheid fruit dat in de jam verwerkt is. De confiture bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Aan de confiture is rietsuiker toegevoegd. De inhoud van de pot is 370 gram.

De confiture wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de clementines uit Corsica, de enige streek waar clementines groeien in Frankrijk. De clementines zijn onbespoten en worden met de hand geplukt. In de groentenstalletjes in Frankrijk zijn de clementines uit Corsica herkenbaar aan de twee groene blaadjes zie tijdens het plukken aan de clementines zijn blijven zitten.

De vervaardiging gebeurt "au chaudron", wat koperen ketel betekent. Op ambachtelijke wijze wordt het fruit in koperen ketels gekookt waardoor de heerlijke confiture ontstaat. We hebben al enkele heerlijke smaken in onze webwinkel. klik hier

Reacties

Populaire posts